Bildkälla: Istock

Allergier ökar allt mer i vårt samhälle både bland barn och bland vuxna. I och med att allt fler av befolkningen är drabbade så krävs kontinuerlig kompetensutveckling av de som arbetar med berörda målgrupper.


På utbildningen går vi igenom de olika födoämnesallergierna och hur du på bästa sätt kan göra kosten så säker som möjligt för de som är drabbade. Du får också lära dig hur du kan undvika kontaminering och förhindra allergianfall.


Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). Kurslärarna är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet. 


Som  Allergi informatör  kan du  ge vägledning  och  rådgivning i olika  frågor  som rör  både kost,  hälsa och  livsstil ut mot både privatpersoner, företag och offentliga förvaltningar!

Halla Afram

ALLERGI INFORMATÖR
Kokerska

”Jag tycker att kursen var jättebra och jag fick lära mig mycket mer än förväntat!

De praktiska övningarna och supporten som ingick var också väldigt bra.


Mitt mål med utbildingen var att höja min kompetens som kokerska, vilket
jag nu har gjort! ”

Kursavgift

2.495 kr

Kursavgift

2.495 kr

Videopresentation

av utbildningen

Distansutbildning

Fördelarna med att läsa på distans är att du väljer själv när på dygnet du vill studera, på dagtid, kvällar eller helger. Du behöver inte heller lägga några ytterligare kostnader för rese- och boendekostnader på någon kursort då du studerar hemifrån.


Kursstart

2023 ht: 28/8, 25/9, 30/10, 27/11, 11/12

2024 vt: 29/1, 26/2, 25/3, 29/4, 27/5, 24/6


I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!


Omfattning

Utbildningen omfattar ca 32 studietimmar (4 dagars heltidsstudier) men du har upp till 6 månader på dig att slutföra kursen. Du väljer själv din studietakt.


Pris

Kursavgift: 1.996 kr (exkl. moms) 2.495 kr (inkl. moms).


Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 500 kr (inkl. moms).


För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling!

"Jag har läst flera kurser hos er och arbetar sedan några år som Kostrådgivare på ett gym och det känns verkligen som att jag har hittat rätt, tack vare er! " /Annica Grane

Bildkälla: Shutterstock