Bildkälla: Dreamstime

Både föräldrar och olika yrkesgrupper, som arbetar ut mot barn och ungdomar, är idag medvetna om betydelsen av att jobba förebyggande med friskvård och hälsa. För att förebygga både övervikt och för att barnen ska utveckla en sundare livsstil är det av vikt att arbeta aktivt med livsstilsfrågor ut mot berörda grupper.


Hälsoinformatörens roll är att peppa, motivera och inspirera vuxna, föräldrar, barn och ungdomar om vad en sund livsstil innebär för hälsan. Som Hälsoinformatör är du en viktig aktör i friskvården och ska bidra till att öka hälsomedvetandet hos andra. På ett positivt sätt och med goda kunskaper inom området ska Hälsoinformatören upplysa om aktuella rön, rekommendationer och råd som rör hälsan och livsstilen. Du arbetar också med att ta fram olika strategier och metoder, för att kunna påverka berörda målgrupper, till att skapa bättre hälsoförutsättningar.


Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). Kurslärarna är legitimerade dietister, nutritionister eller kostvetare med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet. 


Hälsoinformatören kan verka ut mot föräldrar, förskolor, skolor, fritidsgårdar och mot kommun, landsting, statliga verk och privata företag.


Även hela vår utbildning till Hälsoinspiratör ingår i utbildningen till Hälsoinformatör - med inriktning barn och ungdomar.

Helene Lindberg

HÄLSOINFORMATÖR
- MED INRIKTNING BARN & UNGDOMAR

” Kursen innehöll ett mycket
varierat kursmaterial som bygger
på många intressanta områden.


Jag fick alltid snabba svar direkt
när jag behövde hjälp och
jag
tycker att det är perfekt att läsa
era utbildningar på distans!”

Kursavgift

3.920 kr

Kursavgift

3.920 kr

Videopresentation

av utbildningen

Distansutbildning

Fördelarna med att läsa på distans är att du väljer själv när på dygnet du vill studera, på dagtid, kvällar eller helger. Du behöver inte heller lägga några ytterligare kostnader för rese- och boendekostnader på någon kursort då du studerar hemifrån.


Kursstart

2023 ht: 28/8, 25/9, 30/10, 27/11, 11/12

2024 vt: 29/1, 26/2, 25/3, 29/4, 27/5, 24/6


I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!


Omfattning

Utbildningen omfattar ca 56 studietimmar (7 dagars heltidsstudier) men du har upp till 6 månader på dig att slutföra kursen. Du väljer själv din studietakt.


Pris

Kursavgift: 3.136 kr (exkl. moms) 3.920 kr (inkl. moms).


Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 500 kr (inkl. moms).


För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling!

"Jag har läst flera kurser hos er och arbetar sedan några år som Kostrådgivare på ett gym och det känns verkligen som att jag har hittat rätt, tack vare er! " /Annica Grane

Bildkälla: Shutterstock