Bildkälla: Dreamstime

Bergklint education

Företaget har startats och drivs av Berit Bergklint. Hon är utbildad Kostvetare/Kostekonom (fil.mag.) på Göteborgs universitet. Hon är även pedagog, författare och journalist.


Berit har under många år arbetat med hälsoutvecklande verksamheter både inom offentliga sektorn som det privata näringslivet. Genom sin yrkeserfarenhet och sina utbildningar besitter hon en bred kompetens inom hälsoområdet.


2005 mottog Berit pris, från Kronprinsessan Victoria, för sina hälsobringande insatser på företaget där hon verkade. Berit blev även utsedd till Ambassadör för kvinnors företagande av Tillväxtverket under 2011-2014. Som Ambassadör ska man vara ett föredöme för andra kvinnor och inspirera till att starta eget.


Berit har stor vana av att initiera och utveckla olika utbildningar och kurser inom hälsoområdet samt att verka som pedagog. Hon har tillsammans med andra kost- och näringsexperter tagit fram och utvecklat konceptet till Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare samt Diplomerad/Licensierad Livsstilsrådgivare/Livsstilscoach som drivs av företaget. Berit ansvarar även för företagets konsultverksamhet där föreläsningar och olika kurser bedrivs både mot företag och privatpersoner.


Kristine är även utbildad inom

idrottsnutrition och hälsopromotion samt har arbetat kliniskt som Dietist. Hon är medlem i DRF (Dietisternas Riksförbund) och SNF (Svensk Förening för Näringslära) samt är Eko- och Fairtradeambassadör. 


Kristine är en mycket god och omtyckt pedagog med stor vana av att coacha och vägleda olika individer. Hon är även van föredragshållare som har mycket stor erfarenhet av att hålla utbildningar och kurser inom hälsoområdet.


Hon har också lång erfarenhet av att arbeta med hälsoutvecklande insatser ut mot berörda grupper. Hon har under ett flertal år även arbetat ut mot olika arbetsgivare med kompetensutveckling för deras medarbetare inom kost, hälsa och livsstil.


Kristine är kusansvarig samt lärare på våra kost- och hälsa- utbildningar.Sofia är även utbildad i idrottsnutrition och har mångårig erfarenhet från primärvården. Hon är medlem i DRF (Dietisternas Riksförbund).


Livsstils- och beteendeförändring är Sofias favoritområde och hon jobbar mycket med Mindfulness och medvetet ätande. Genom att fråga sig varför och hur man äter i stället för vad går det ofta att komma till rätta med både övervikt och mag- och tarmbesvär anser Sofia. Hon har också specialistkunskaper gällande IBS-behandlingar och är utbildad i den nya kostbehandlingen FODMAP. 


Som egen företagare utbildar Sofia både inom kommun, barn- och äldreomsorg samt föreläser ute på företag. Dessutom uttalar hon sig ofta i media och skriver för olika tidningar. Hon har bl. a. medverkat i TV 4, Expressen och SR P1.


Sofia är lärare på våra kost- och hälsa- utbildningar.Jannette har även utbildning inom

idrotts- och friskvårdspedagogik samt är utbildad gruppträningsinstruktör i box, core, cykling och styrka. Hon har idag ett flertal uppdrag som instruktör på olika träningsinstitut. Jannette är medlem i DRF (Dietisternas Riksförbund)


Jannette är en mycket god pedagog och van föredragshållare som har mycket stor erfarenhet av att hålla utbildningar och kurser inom hälsoområdet. Hon har även stor erfarenhet av att arbeta övergripande med hälsostrategier inom området folkhälsa och har ansvar för mödra- och barnhälsovården inom området kost och nutrition inom landstinget.


Hon har under ett flertal år varit flitigt anlitad som kostexpert på

Konsumentredaktionen på Göteborgs-posten.


Jannette är lärare på våra kost- och hälsa- utbildningar.Petra har även utbildat sig inom idrotts-nutrition, friskvårds- och hälsoarbete samt kost- och hälsokommunikation vid Umeå universitet.

 

Hon är också utbildad grupptränings-instruktör, massör samt diplomerad professionell samtalscoach.


Petra har under ett flertal år verkat som hälsopedagog och projektledare då hon arbetade med hälsa för barn. Hon har därigenom stor erfarenhet av att undervisa och föreläsa.


Petra är lärare på våra kost- och hälsa- utbildningar.Åsa har också utbildat sig i idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet samt är även massageterapeut och av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör.


Åsa brinner för god och hälsosam mat och har drivit eget inom restaurangbranschen med KRAV-märkt restaurang. Hon har hållit kurser i hälsomatlagning och även bra mat för barn och bebisar.


Hon är också utbildad i idrotts-nutrition, hälsoprofilbedömning, friskvård på företag, marknadsföring och webbdesign.


Åsa är lärare på våra kost- och hälsa- utbildningar.Maria är utbildad vid Karolinska institutet och Idrottshögskolan samt har vidareutbildat sig inom idrottsnutrition och MI- Motiverande samtal.


Hon är även gruppträningsinstruktör, massör och HLR-instruktör.


Maria är en mycket omtyckt och erfaren föredragshållare med stor vana av att hålla föreläsningar och kurser inom hälsoområdet.


Maria är lärare på våra kost- och hälsa utbildningar.Jessica är utbildad på Högskolan i Borås.


Hon arbetar hos oss som webbdesigner, med olika uppdrag, inom grafisk design.


Konsulter

Alla våra konsulter är vana föreläsare och kursledare samt egna företagare med gedigen erfarenhet inom sitt kunskapsområde.

Kost och träning, mental hälsa, stresshantering, kommunikation och konfliktlösning är några av de områden de verkar inom.Anders har studerat psykologi och konfliktlösning vid Göteborgs universitet. Han är också utbildad på nordens enda akademiska program i coaching, med den unika kombinationen av kognitiv neurovetenskap, positiv psykologi och psykologisk coaching på högskolan i Skövde. Anders specialområde är positiv psykologi som kan definieras som ”vetenskapen om personlig utveckling” eller ”vetenskapen över vad som gör det möjligt för individer och samhällen att blomstra”. Fokus på hans kurser och föreläsningar ligger på hur man kan få en redan ”frisk” människa eller organisation att må bättre, prestera bättre samt hitta sin fulla potential. Han håller även ledarskapskurser med fokus på teambuilding och coaching.


I sitt eget företag arbetar Anders som psykologisk coach samt håller regelbundet kurser i mindfulness och positiv psykologi. Han brinner dock mest för utbildning och psykologisk coaching med målet att hjälpa människor och organisationer att växa och utveckla sin fulla potential.Ulrika är utbildad Civilekonom vid Handels- högskolan i Göteborg. Hon är också utbildad i psykologi, organisationspsykologi och konflikt-hantering vid Göteborgs universitet. Via utbildningen till organisations-konsult i Psykosyntes, från HumaNova, har hon fördjupad kunskap inom upplevelsebaserad psykologi.
Licensierad i ”Du–ett varumärke”, en metod för att ta fram en persons ”professionella rykte” och använda det i utvecklingssyfte.


Ulrikas professionella bakgrund är som ledare inom marknadsföring och försäljning. Med över 600 dokumenterade coachningstimmar är hon idag en erfaren konsult och en kunnig samarbetspartner. Hon är specialiserad på att få ledare, grupper och organisationer att utvecklas. I det arbetet är de psykologiska kunskaperna i kombination med erfarenhet som civilekonom en viktig framgångsfaktor.Anne-Lee Mellström är utbildad

samtalsterapeut samt Organisations-konsult vid HumaNovas Psykosyntes-universitet. Dessutom är hon certifierad Metacoach, via ISNS-International Society for neuro-semantic. Hon har under många år jobbat som mental coach och rådgivare för elitidrottslag samt andra aktiva idrottare. Anne-Lee är även licenserad inom personlighet- och analysverktyget Humanprofil som också tittar på människans drivkrafter. Genom sina utbildningar i positiv psykologi, kommunikation, NLP och mental träning har hon en god inblick och fördjupad kunskap om upplevelsebaserad inlärning och metodik.


Hennes styrka som föreläsare, utbildare, coach samt processledare är hämtat från utbildning, erfarenheter samt ett liv i en utmanande prestationsvärld. Anne-Lee har spelat basket på elitnivå i 18 år, har 3 SM guld samt 146 landskamper för Sverige. Idag driver hon sitt eget företag där hon stöttar individer och ledare i utveckling och förändring. Hennes framgång bygger på ett äkta, öppet och närvarande förhållningssätt.Eva har magisterexamen i
Bioinformatik samt har en gedigen universitetsutbildning inom folkhälsa, idrottsvetenskap, kost- och friskvård samt näringslära. Eva har även fördjupat sig inom kostområdet i nutrition för äldre. Då hon besitter en stor kunskap gällande vegetarisk kost och har ett brinnande matlagningsintresse håller hon även kurser i vegetarisk kost.


Eva är också utbildad inom svensk klassisk massage och på fritiden håller hon i olika danskurser. Eva är en populär föredrags- hållare och driver idag eget företag inom hälsoområdet.